Meniu principal:

Pensiunea HOMBRE Azuga


Du-te la cuprins

Localizare

Orasul-statiune Azuga este situat pe Valea Prahovei (jud. Prahova) intre statiunile Sinaia si Predeal, la altitudinea 1.110 m.

Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru Azuga, localitatea fiind situata pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei, Valea Prahovei, respectiv pe DN1/E60 si magistrala feroviara Bucuresti-Brasov, la aproximativ 135 km de Bucuresti si 36 km de Brasov. Fata de localitatile invecinate distantele sunt reduse: Predeal 6 km, Busteni 4 km, Sinaia 12 km.

Este o asezare tipic de munte, fiind inconjurata in nord si vest de muntii scunzi ai Clabucetului Predealului ( alt.max. Clabucetul Azugii 1586 m ) iar in sud si est pe muntii Baiului sau Gabrovei care in Azuga ating altitudini de peste 1700 m ( Vf. Cazacu 1753 m, Vf. Stevia 1901m).


Azuga este recunoscuta pentru partiile sale de ski. De asemenea poate constitui punctul ideal de pornire in excursii montane, sau catre localitatile si obiectivele turistice invecinate: Sinaia, Busteni, Predeal, Brasov, Poiana Brasov, Castelul Rasnov, etc

Azuga e una dintre cele mai mici statiuni de pe Valea Prahovei, daca nu chiar cea mai mica, si, cu toate astea, turistii care aleg sa-si petreaca aici concediul de iarna au la dispozitie doua partii de schi si o gramada de posibilitati de cazare pentru toate buzunarele.

S-a transformat din oras industrial in statiune turistica abia in sezonul 2002-2003. La scurt timp, partia Sorica a fost omologata de Federatia Internationala de Schi. Si nu singura. La Azuga, turistii mai pot schia si pe partia Cazacu, care se afla in administrare privata. In privinta cazarii, Azuga dispune de mai multe pensiuni acreditate, insa cazare gasesti la tot pasul, la localnicii care ofera si ei camere de-nchiriat la preturi accesibile.

PARTIA SORICA - AZUGA
Cu o lungime de 2.100 de metri si o latime de 50, partia poate fi folosita fara probleme atat de incepatori, cat si de schiorii cu experienta. Si turistii care vin la Azuga special pentru a practica sporturi de iarna o pot face si noaptea, pentru ca 800 de metri din partie, cei de la baza, beneficiaza de iluminat nocturn. Pe aceeasi lungime functioneaza tunuri de zapada artificiala.

PARTIA CAZACU - AZUGA
Cu un grad de dificultate mediu, partia Cazacu are o lungime de 400 de metri. Partiile sunt deservite de un telescaun, care funtioneaza intrele orele 9:00 si 17:00, si teleschi, al carui program poate fi prelungit dupa ora de inchidere, la cererea turistilor care vor sa schieze pe timp de noapte. Tot aici, turistii care nu stiu sa schieze, dar vor sa invete se pot adresa Scolii de Schi de la poalele partiei unde sunt monitori din localitate. Pe langa toate acestea, statiunea Azuga dispune si de o partie de schi fond.Bine ati venit ! | Localizare | Despre Azuga | Cazare | Oferta preturi | Rezervare | Carte de oaspeti | Harta sitului


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal